Knowledgebase
Totalidea Software > Totalidea Software Support Center > Knowledgebase

The System Information and Memory Management features do not display anything

Solution

This problem can have multiple causes:

1.) The WMI system service is either misconfigured or not running on the target machine
2.) Some third party application, mostly some kind of system security related application like a software firewall or some anti virus software, interferes with Tweak-7 / Tweak-8 / Tweak-10 and causes the application to fail to communicate with the operating system.
3.) The .net framework is not properly installed on the target machine.

Solutions:

1.) Check if the WMI system service is properly running. If not, try to re-enable it.
2.) Check potential third party applications that might be able to somehow restrict applications.
3.) Try to re-install the .net framework through the 'Windows components' option of the 'Software' control panel.
4.) Check this Microsoft WMI troubleshooting page

Related articles The "System Service" cannot be started - how can I fix that?
Tweak-7 / Tweak-8 / Tweak-10 does not open when I start it
When launching Tweak-XP with Windows, the application displays an error message like "Error: loader couldn't initialize service!"
Tweak-XP Pro (or Windows) sometimes freezes with Tweak-XP showing a CPU usage of 100%
The initialization screen hangs at about 10%, Tweak-XP suddenly disappears or nothing happens at all
Article details
Article ID: 48
Category: Tweak-7, Tweak-8, Tweak-10
Views: 726

 
« Go back